sæt sejlerne fri

til forældrene

det skal være udfordrende og sjovt

fedt miljø!

Velkommen til et univers hvor dit barn bliver udfordret, lærer nye mennesker at kende og har det sjovt. Vi bestræber os på at skabe et tilbud til børn og unge de kan se sig selv i og som kan give dem redskaber du kan bruge resten af livet – både i skolen og i erhvervslivet senere hen.

med børn og unge i centrum

Hvorfor Youngsters?

YOUNGSTERS er et sejlsportskoncept til børn og unge hvor det er barnet/den unge der er i centrum. Det er et koncept der favner alle – de som vil sejle meget og lære en masse om sejlads, både, vind og vejr og de som bruger det som et frirum til at slappe af og være sammen med vennerne med sejlsporten som krydderi.

Når dit barn bliver sejler åbner der sig en verden af muligheder. Sejlsporten har mange facetter lige fra en hyggelig tur på et par timer med de nærmeste venner til den benhårde konkurrence på kapsejladsbanerne med OL som den ypperste ledestjerne. YOUNGSTERS er ikke et kapsejladskoncept der giver sejlerne de bedste muligheder for at blive Danmarksmestre og gøre sig gældende på den internationale kapsejladsscene – det er et koncept der gør dem til kompetente sejlere der ved rigtig meget om det at sejle, om vinden, om at tage beslutninger, om at lede en besætning, om at finde løsninger, om at holde hovedet koldt, om at samarbejde… Listen er lang og det er netop denne liste der samtidigt giver dit barn en unik mulighed for at begå sig i skolen, på universitetet og senere hen i erhvervslivet.

 

Vi giver sejlerne en platform med mulighed for at sejle jorden rundt, at deltage i kapsejladser, at investere i en sejlbåd… at drømme stort! Og alt dette får de samtidigt med at de hygger sig sammen med deres venner og bruger sejlklubben som et frirum i en, for mange, stresset hverdag med fokus på præstationer. Om det er dit barn der kommer til at vide mest om sejltrim eller metrologi ved ingen på forhånd, men for at elske sejlsporten er det ikke vigtigt at vide alting. 

At få en båd til at sejle fremad kræver samarbejde. Det kræver at man er bevidst om ens egne styrker og svagheder og at man indgår i et team hvor alles styrker smelter sammen til en enhed, der får båden fra A til B med alle besætningsmedlemmer ombord og båden intakt. At man kan reparerer det der går i stykker undervejs og at man formår at videregive sin viden til de øvrige besætningsmedlemmer – det er sejlsport når alt ting spiller sammen på fornemmeste vis.

vil du ud og sejle?

kan jeg være med?

Alle kan være med! Det er vigtigt at du lige undersøger hvor gammel man skal være for at blive en del af YOUNGSTERS i din nærmeste sejlklub – der kan nemlig godt være forskelle fra klub til klub.

Har du erfaring fra jollesejlads, eller tursejlads med dine forældre kan du være med og du kan være med hvis du er blevet nysgerrig på sejlads, men aldrig har siddet i en båd før.

 

YOUNGSTERS er bygget op så alle kan føle sig trygge og får mulighed for at udvikle sig. Træningen foregår på tværs af alder og niveau og det fede er at drenge og piger sejler sammen i bådene, men det er naturligvis også muligt at lave pige og drenge besætninger ind i mellem.

Har du nogle venner der også vil være med, så er de velkomne. Du skal bare lige huske at aftale det med klubben.

go get them

youngsters klubber

Der er flere YOUNGSTERS sejlklubber i Danmark og de klubber der endnu ikke er YOUNGSTERS klubber har ofte en Ungdomsafdeling. YOUNGSTERS Sejlklubber har adgang til en række koncepter der er udviklet til unge, som sejlere fra forskellige klubber kan mødes omkring.