LET’S START HAVING FUN

hvorfor youngsters

LET’S START HAVING FUN

baggrunden

YOUNGSTERS blev oprindeligt skabt for at lave et parallel univers til de voksnes Sejlsportsliga. Hurtigt stod det klart at der skulle sættes ind et helt andet sted. Var der mon nok unge mennesker i dansk sejlsport til at gennemføre et Ungdomsligastævne?

Tvivlen blev så stor at man i stedet tog fat i at lave YOUNGSTERS camps – weekendsamlinger hvor unge mødes på tværs af landet, sejler på kryds og tværs af klubtilknytning og indgår i forskellige sociale realtioner og aktiviteter i løbet af weekenden.

Den første Camp blev en succes og der har siden hen være arrangeret 3 camps om året ind til 2020 hvor Danmarks første Ungdomsligastævne så dagens lys.

10 hold stillede til start – nogle sammensat på tværs af landet og klubtilhørsforhold, nogle stillede op for en og samme klub, nogle sejlede i rene pige/drenge besætninger andre i mix. Alle dog på lige fod mod hinanden uanset alder og køn. Kvaliteten i sejladsen var høj, det blev kæmpet om placeringerne på banen og alle gav sig fuldt ud på trods af til tider relativt hård luft.

Stævnet blev en succes og skal gentages. Det er for alvor lukket op for Ungdomsliga i dansk sejlsport og fremover går vi efter at gentage succesen minmum en gang om året – stadig med fokus på det sociale, blandede besætninger og plads til mangfoldighed.

Nu er alle sejl sat ind for at sikre stigende interesse for dansk sejlsport. 

Vi skal have flere unge ind i sporten, vi skal sikre at ALLE ved at sejlsporten kan tage i mod dig uanset alder, alle kan lære at sejle og alle kan sejle sammen uanset kompetencer. YOUNGSTERS er blevet et fastholdelses og rekrutteringsprojekt der skal hjælpe og støtte danske sejlklubber med at udvikle et sprudlende ungdomsmiljø der tiltrækker nye sejlere i alle aldre.

get involved

kan jeg være med?

Alle kan være med! Det er vigtigt at du lige undersøger hvor gammel man skal være for at blive en del af YOUNGSTERS i din nærmeste sejlklub – der kan nemlig godt være forskelle fra klub til klub.

Har du erfaring fra jollesejlads, eller tursejlads med dine forældre kan du være med og du kan være med hvis du er blevet nysgerrig på sejlads, men aldrig har siddet i en båd før.

 

YOUNGSTERS er bygget op så alle kan føle sig trygge og får mulighed for at udvikle sig. Træningen foregår på tværs af alder og niveau og det fede er at drenge og piger sejler sammen i bådene, men det er naturligvis også muligt at lave pige og drenge besætninger ind i mellem.

Har du nogle venner der også vil være med, så er de velkomne. Du skal bare lige huske at aftale det med klubben.

go get them

youngsters klubber

Der er flere YOUNGSTERS sejlklubber i Danmark og de klubber der endnu ikke er YOUNSGETRS klubber har ofte en Ungdomsafdeling. YOUNGSTERS Sejlklubber har adgang til en række koncepter der er udviklet til unge, som sejlere fra forskellige klubber kan mødes omkring.

LET’S START HAVING FUN

mere info

TIL FORÆLDRENE

YOUNGSTERS er et sejlsportskoncept til børn og unge hvor det er barnet/den unge der er i centrum. Det er et koncept der favner alle – de som vil sejle meget og lære en masse om sejlads, både, vind og vejr og de som bruger det som et frirum til at slappe af og være sammen med vennerne med sejlsporten som krydderi.

the youngsters way

THE YOUNGSTERS WAY er den overordnede ”religion” der skal være med til at skabe sejlklubber og sejladsmiljøer der er attraktive for de unge. Både når man starter sit sejlerliv og i ligeså høj grad et miljø man ønsker at blive i – så vi kan skabe sejlere for livet.